info@tidensmelodi.se

Tidensmelodi.se

Prylar och annat!

Många möjligheter med en pickup

Innan den här texten börjar få någon specifik inriktning, är det viktigt att reda ut vad pickups egentligen är. Det lättaste sättet att förklara biltypen på, är att kalla den för en modifierad lastbil. På pickups är förarhytten helt stängd, medan lastutrymmet i bak är öppet. De allra flesta bilar har dessutom en typ av grind, som är ett sätt att förhindra den eventuella lasten från att glida av. Det finns flera olika typer av pickups, både när det gäller tillverkare och storleken på bilen.

Att människor har delade meningar om pickups, råder det ingen tvekan om. Vissa menar att denna typ av bil är perfekt för många olika situationer, medan andra tycker att bränslekostnaderna blir alldeles för höga. Förutom att en pickup är betydligt större än en traditionell bil, så får den enbart plats med 23 miles per gallon, vilket motsvarar 0.1 liter per kilometer. Ser man istället till hybridbilar, kan dessa få omkring 50 miles per gallon istället.

Som riktig pickupfantast, har man nog inte missat den nya modellen Dodge RAM. Det är en mycket stor och mäktig bil, som passar den som älskar att synas. Den snygga inredningen tillsammans med den kraftfulla motorn ger bilen ett fräckt intryck, men trots det vräkiga yttre, är bilen mycket enkel att manövrera och hantera. Har du rätt typ av körkort kan du använda en dragvikt på upp till 3500 kilo. Vid enbart B-körkort är den max 750 kilo som gäller.

Som med allt annat finns det för- och nackdelar med alla olika typer av bilar. Pickups passar utmärkt i samband med arbete, när produkter eller material ska föras från ett ställe till ett annat men kan vara lite stor för exempelvis en pendlarbil.

 

pick-up-truck